Våra behandlingar

Massageterapi

Som certifierade massörer har vi blivit utbildade i kroppens anatomi. Djupgående kunskaper i hur kroppens leder, nervbanor, muskler och skelett ser ut under hunden, samt hur de påverkar varandra vid rörelse.

Dessa kunskaper använder vi oss av vid massageterapi som går ut på att behandla kroppen vid smärta, eller stelhet. Våra kroppar är fantastiska, men utan kunskap svåra att förstå sig på. En smärtande häl kan bero på en stel vad, eller muskler i sätet som arbetar fel och det är just dessa kunskaper som gör massörer duktiga på att behandla. Massören ställer frågor och undersöker vad källan till problemen är och lägger därefter upp en plan för hur massagen ska läggas upp och hur patienten ska behandlas. Kanske behöver patienten rentav träffa läkare istället, eller få tips att besöka en personlig tränare som kan hjälpa till att skapa ex rörlighet och styrka i kroppen.

Andningsbehandling, Lotorpsmetoden

Denna behandling går ut på att tillgodose kroppen med syre. Genom att få bröstkorgen i rörelse och tömma lungorna blir syresättningen bättre. I dagens stressfyllda samhälle är det många som lider av en bristande andning och man kan behöva hjälp med att mjuka upp musklerna som är inkopplade vid andningen, speciellt om man har haft besvär en längre tid. När du kommer till oss för en andningsbehandling mäter vi först din andning varpå vi behandlar bröstkorgen med klassisk massage, utför viss triggerpunktsbehandling (upplösande av muskelknutor med hjälp av tryck) samt utför töjningar. Sist men inte minst lär vi patienten hur han eller hon ska andas och vi mäter andningen efteråt (skillnaden brukar vara markant). Denna behandling är framförallt bra om du lider av ex:

 • Andningssvårigheter
 • Hosta
 • Doft – och parfymallergi
 • Astmaliknande tillstånd

Viktigt att tillägga är att under denna behandling masserar vi bröstkorgen, vilket innebär att en topp, eller en BH hamnar i vägen. Patienten är normalt sett naken på överkroppen under behandlingen, men om man upplever detta som obehagligt går det bra att säga till så anpassar vi oss efter kundens önskemål.

Laserbehandling

Du vet väl att vi även erbjuder laserbehandling hos oss på Lotorps Massage & Friskvård? Samtliga massörer har gått utbildning hos Svenska Laseragenturen och vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder denna behandlingsform. Laserterapi har blivit allt vanligare de senaste åren. Det är en beprövad metod som har bevisad smärtlindrande effekt. Med laserljus stimuleras kroppens celler och den naturliga läkningsprocessen stimuleras, så att kroppen snabbare kan återhämta sig. Ljuset lindrar även smärta och inflammation. Laser kan användas för att lindra både kroniska, inflammatoriska och akuta besvär som bl.a.

 • Nacksmärta
 • Tennisarmbåge
 • Artros
 • Hälsporre
 • Nacksmärta
 • Nackspärr
 • Ryggskott
 • Diskbråck 

Behandlingen tar mellan 5 till 10 minuter, där massageterapeuten belyser olika punkter kring smärtområdet. Ibland kan det behövas fler behandlingar. Det går bra att mixa in en laserbehandling kostnadsfritt i din vanliga massagetid, annars kan du boka endast laserbehandling, 15 minuter för 300 kr.


Välkommen att boka en tid hos oss!